18.2.2014 – Pää hulluna humisten

Pari päivää on mennyt ihan pää hulluna humisten. Päättäjäisten harjoituksia seurattu nyt neljä päivää ja näin se vaan tälläkin kertaa on että päättäjäisten televisiolähetystä harjoitellaan paljon vähemmän kuin avajaisten. Tunteella tuulta päin fiiliksellä taidetaan mennä. Kuitenkin mielestäni tämä ohjelma on aika kunnianhimoinen, joten saa nähdä laulaako kunnian kukko loppujen lopuksi meille. Tosin naapurin kukko kyllä laulaa joka aamu. Myös se käheä! Ja jotta vältyttäisiin vääriltä assosiaatioilta, EN liitä tähän tarinaa sitä kuvaa ateriasta jossa oli puolikas kana. Sen sijaan aion hehkutella kuvilla, lampaankyljyksistä ja jättiläiskatkaravuista.

Catering – tuo taikasana – on tällä työkeikalla saanut aivan uuden ulottuvuuden. Tämä kansainvälinen yhtiömme pestasi Lontoon kisoihin brittiläisen yrittäjän jota siellä kehuttiin maasta taivaaseen. Tuosta kehumisesta, tämä nimeltä mainitsematon yhtiö, otti oppia ja viisaasti tajusi että ’hyvä ruoka – parempi mieli’ on oikeasti asia johon kannattaa panostaa. Kokkina, työntekijänä ja useamman cateringin läpi käyneenä useammassa maankolkassa voin todeta että ruoka täällä meillä on kerrassaan mahtavaa! Ruokalistaa lukiessaan tulee aina vesi kielelle. Ja tällaista mahtavuutta meille freelancereille tarjotaan kaksi kertaa päivässä!

Cateringteltassa on siksi kovin tyytyväistä porukkaa. Seremonioiden tekniikka syö paikallisessa syöttämössä, mutta tulevat mielellään ”keikalle” ja kokouksiin telkkarin puolelle, sopivasti lounaan tai illallisen aikaan. Tänään marmoroitua pihviä syödessäni katselin porukkaa ja huomasin pari hikikarpaloa yhden sun toisen otsassa, joka johtui lähinnä aterimista. Siinä pojat yrittävät urheasti sahata muoviveitsellä pihviä ja haroa muovihaarukalla ranskalaisia. Mutta yhtään valitusta ei kuulu siitä huolimatta että veitset vääntyvät muodottomiksi ja haarukat harottavat kuin piikkilanka.

Äänimaailma on pelkkää hymyä ja hyminää, väitän silti että catering telttamme kalustoa on vaihdettu. Tuolit ovat nyt pienempiä kuin neljä viikkoa sitten. Ihan varmasti ovat! Mutta ei se meitä haittaa, niin kauan kun ruoka maistuu. Kokkimme keittiössä on myös yrittänyt tuoda kansainvälisyyttä keittiöön. On haettu makuja työntekijöiden kansallisuuden mukaan. Meillä on ollut hampurilaisia ranskalaisilla, fish’n chipsejä, aasialaisia makuja, venäläisiä jälkiruokia sekä espanjalaisia tapaksia. Kun vuorilla tarjottiin Suomalaista makaronilaatikkoa meillä täällä rannalla tarjottiin ateriaa nimeltä Janssenssens potatoes. Tämä anjoviksillä höystetty peruna-annos ilahdutti mieltäni, mutta en malttanut olla huomauttamatta nimen oikeinkirjoituksesta. Sillä seurauksella että päädyin oikean kokin puheille ja minulle kerrottiin pahoitellen että pääkokki on suunnitellut kaikki ateriat, mutta jos haluaisin he voisivat ehkä improvisoida jonkun suomalaisen aterian. Eli tuli se paljon pelätty kysymys: mikä olisi sopiva suomalainen ruoka? Tsiisus, mä en oikeasti kestä aina näitä ylitsevuotavan kohteliaita brittejä, sillä nyt meni tämäkin kokki sanattomaksi. No, eipä tullut tuo makaronilaatikko mieleen silloin, joten pojat – olen syytön vuorilla tapahtuneeseen tarjoiluun.

Photo: Pari päivää on mennyt ihan pää hulluna humisten. Päättäjäisten harjoituksia seurattu nyt neljä päivää ja näin se vaan tälläkin kertaa on että päättäjäisten televisiolähetystä harjoitellaan paljon vähemmän kuin avajaisten. Tunteella tuulta päin fiiliksella taidetaan mennä. Kuitenkin mielestäni tämä ohjelma on aika kunnianhimoinen, joten saa nähdä laulaako kunnian kukko loppujen lopuksi meille. Tosin naapurin kukko kyllä laulaa joka aamu. Myös se käheä!<br /><br /><br /><br /><br />
Ja jotta vältyttäisiin vääriltä assosiaatioilta, EN liitä tähän tarinaa sitä  kuvaa ateriasta jossa oli puolikas kana. Sen sijaan aion hehkutella kuvilla lampaankyljyksistä ja jättiläiskatkaravuista. Catering - tuo taikasana - on tällä työkeikalla saanut aivan uuden ulottuvuuden. Tämä kansainvälinen yhtiömme pestasi Lontoon kisoihin brittiläisen yrittäjän jota siellä kehuttiin maasta taivaaseen. Tuosta kehumisesta, tämä nimeltä mainitsematon yhtiö, otti oppia ja viisaasti tajusi että 'hyvä ruoka - parempi mieli' on oikeasti asia johon kannattaa panostaa. Kokkina, työntekijänä ja useamman cateringin läpi käyneenä useammassa maankolkassa voin todeta että ruoka täällä meillä on kerrassaan mahtavaa! Ruokalistaa lukiessaan tulee aina vesi kielelle. Ja tällaista mahtavuutta meille freelancereille tarjotaan kaksi kertaa päivässä!<br /><br /><br /><br /><br />
Cateringteltassa on siksi kovin tyytyväistä porukkaa. Seremonioiden tekniikka syö paikallisessa syöttämössä, mutta tulevat mielellää "keikalle" ja kokouksiin telkkarin puolelle, sopivasti lounaan tai illallisen aikaan.<br /><br /><br /><br /><br />
Tänään marmoroitua pihviä syödessäni katselin porukkaa ja huomasin pari hikikarpaloa yhden sun toisen otsassa, joka johtui lähinnä aterimista. Siinä pojat yrittävät urheasti sahata muoviveitsellä pihviä ja haroa muovihaarukalla ranskalaisia. Mutta yhtään valitusta ei kuulu siitä huolimatta että veitset vääntyvät muodottomiksi ja haarukat harottavat kuin piikkilanka. Äänimaailmassa on pelkkää hymyä ja hyminää, vaikka väitän että catering telttamme kalustoa on vaihdettu. Tuolit ovat nyt pienempiä kuin neljä viikkoa sitten. Ihan varmasti ovat! Mutta ei se meitä haittaa, niin kauan kun ruoka maistuu.<br /><br /><br /><br /><br />
Kokkimme on myös yrittänyt tuoda kansainvälisyyttä keittiöön. On haettu makuja työntekijöiden kansallisuuden mukaan. Meillä on ollut hampurilaisia ranskalaisilla, fish'n chipsejä, aasialaisia makuja, venäläisiä jälkiruokia sekä espanjalaisia tapaksia. Kun vuorilla tarjottiin Suomalaista makaroonilaatikkoa meillä täällä rannalla tarjottiin ateriaa nimeltä Janssenssens potatoes. Tämä anjoviksillä höystetty peruna-annos ilahdutti mieltäni, mutta en malttanut huomauttaa nimen oikeinkirjoituksesta. Sillä seurauksella että päädyin kokin puheille ja minulle kerrottiin pahoitellen että pääkokki on suunnitellut kaikki ateriat, mutta jos haluaisin he voisivat ehkä improvisoida jonkun suomalaisen aterian. Eli tuli se paljon pelätty kysymys: mikä olisi sopiva suomalainen ruoka? Tsiisus, mä en oikeasti kestä aina näitä ylitsevuotavan kohteliaita brittejä, sillä nyt meni tämäkin kokki sanattomaksi. No, eipä tullut tuo makaroonilaatikko mieleen silloin, joten pojat - olen syytön vuorilla tapahtuneeseen tarjoiluun.<br /><br /><br /><br /><br />
Olen syytön muuten kaikkeen muuhunkin, jos ihmettelette. Sain nimittäin Safety-boxin jumiin. Enkä varmastikaan ole tehnyt mitään väärin. Koodikin on aivan varmasti ollut sama. Aina. Ei tässä iässä kannata kokeilla kovin montaa erilaista numeroyhdistelmää.  No, huomenna sitten katsotaan saanko/tuleeko huoneeseeni vihdoinkin mies. Sitä ja "last 5 working days"  ihmettä odotellessa. Приятного аппетита!

Olen syytön muuten kaikkeen muuhunkin, jos ihmettelette. Sain nimittäin Safety-boxin jumiin. Enkä varmastikaan ole tehnyt mitään väärin. Koodikin on aivan varmasti ollut sama. Aina. Ei tässä iässä kannata kokeilla kovin montaa erilaista numeroyhdistelmää. Huomenna sitten selviää saanko/tuleeko huoneeseeni vihdoinkin mies. Sitä ja ”last 5 working days” ihmettä odotellessa. Приятного аппетита!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *